Projekt s podtitulem Nahraní v hradecké filharmonii

ilustrační foto

HRADEC KRÁLOVÉ – Nový projekt NAHRANÍ už třikrát naplnil prostory kavárny ve Filharmonii Hradec Králové. Do Vánoc ještě představí dva hudební projekty. Už 13. prosince vystoupí hradecká indie folková kapela Galactic Heart, předvánoční nálož nostalgie čeká na posluchače uskupení Petr Sovič & Gramofon 22. prosince, kteří zahrají oblíbené československé hitovky.

„V naší kavárně se nám podařilo vytvořit příjemnou klubovou atmosféru, která dává příležitost ke zvolnění v hektickém předvánočním čase. Pohodu můžou posluchači nasát i při dalších koncertech. Galactic heart na to jdou přes vlastní i převzaté skladby ve stylu pop-country, Gramofon, který není u Hradečáků neznámou kapelou, opět nabídne vlastní úpravy českých evergreenů ve stylu jazz, swing a latin,“ zve na předvánoční NAHRANÍ Vladimír Šrámek z Filharmonie Hradec Králové a dodává, že Petr Sovič jistě přizpůsobí playlist adventnímu času a doplní ho i o vánoční písničky.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kapela Galactic Heart rozehraje v úterý 13. prosince od 20 hodin prostory kavárny balíčkem písniček složených z autorských textů zpěvačky a kytaristky Aleny Drtinové a covery proslulých zahraničních hitů. Posluchačům nabídne příjemný mix folku, country a indie rocku. Na elektrickou kytaru ji tentokrát doprovodí hudebník a koordinátor projektu NAHRANÍ Vladimír Šrámek spolu s cajonistou a bubeníkem Tomášem Votavou. Během večera budou k vidění také kresby Aleny Drtinové k chystané debutové desce s názvem Charlie.

Gramofon Petra Soviče spustí jen pár dnů před Štědrým dnem svou sbírku československých hitů. Posluchači se mohou těšit, že se na celý večer zaposlouchají do osvědčených melodií, které se urodily od 50. do 70. let 20. století. Zazní oblíbené písničky Suchého a Šlitra Pramínek vlasů, Tereza a Blues pro tebe nebo Písmena od Milana Chladila a Karla Štědrého.

Spolu se zpěvákem Petrem Sovičem vystoupí také multiinstrumentalista Jiří Pavlík, který se usadí za piáno. Elektrické kytary se opět chopí Vladimír Šrámek, kontrabas rozezní Petr Dlabola a rytmus bude diktovat Tomáš Votava.

Projekt NAHRANÍ bude pokračovat i po novém roce.

Vstupné na koncert Galactic Heart i na koncert Petr Sovič & Gramofon je 200 Kč.

Vstup do kavárny je z boční strany budovy FHK (od Městských lázní). Otevřeno je 60 min před začátkem. Rezervace míst mohou posluchači provádět na e-mailu: nahrani@fhk.cz.