Bazén se dočkal nového osvětlení

Foto: Oficiální www města Náchod

NÁCHOD – V bazénu došlo k obměně světel, důvodem není pouze úspora, ale také zvýšení komfortu pro plavce. Investice by se měla vrátit v průběhu několika let.

Z důvodu úspor byla v minulých dnech vyměněna světla v krytém plaveckém bazénu. V horizonu tří až pěti let se očekává návratnost investice ve výši zhruba šest set šedesát tisíc korun. „Během výměny bylo celkem dvě stě šedesát dva kusů demontováno bez náhrady včetně čtyři sta deseti kusů zářivkových trubic u svítidel uzavřených a prachotěsných. Tato svítidla byla nahrazena novými LED integrovanými svítidly, některá světla byla opatřena kvůli úspoře čidlem. Díky této výměně osvětlení dojde nejen k úspoře dodaných světel, ale i padesátiprocentní úspoře na příkonu osvětlení. Tím největším bonusem je podstatně vyšší svítivost a zvýšení komfortu jak pro návštěvníky, tak personál plaveckého bazénu,“ dodává za město Nina Adlof.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.