Otec se synem poskytli první pomoc mladému řidiči u vážné dopravní nehody

vážná nehoda mezi obcemi Vimperk a Buk na Prachaticku (zdroj Policie ČR)

PRACHATICKO – Na začátku prosince došlo na Prachaticku k vážné nehodě. Řidič osobního automobilu dostal vlivem nepřiměřené rychlosti na kluzké silnici smyk, vyjel mimo mimo ní a zde narazil do stromu, Nebýt dvojice, která okolo projížděla, mohlo vše skončit tragicky. Otec se synem totiž neváhali ani vteřinu a poskytli tomuto mladému řidiči první pomoc. 

Nehoda se stala sobotu dne 3. prosince 2022 před jednou hodinou ranní, a to na silnici II. třídy číslo 145 mezi obcemi Vimperk a Buk, „Řidič osobního vozidla VW Tiguan dostal vlivem nepřiměřené rychlosti na namrzlé komunikaci smyk a následně vyjel mimo vozovku, kde čelně narazil do stromu. Při dopravní nehodě utrpěl vážná zranění,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Neobvyklých sněhových stop na namrzlé silnici si naštěstí všimnul řidič, který projížděl uvedeným úsekem se svým otcem. „Otočil své vozidlo a pak oba spatřili havarovaný vůz u stromu, uvnitř kterého nalezli zraněného řidiče. Zatímco jeden z mužů volal na zdravotnickou záchrannou službu, druhý sledoval životně důležité funkce zraněného, a to až do doby příjezdu záchranářů. Za příkladné oběma je i to, že nezapomněli své vozidlo ve tmě řádně označit výstražným trojúhelníkem,“ zkonstatovala Joklová.

Policejní mluvčí také dodala, že oběma mužům patří za jejich všímavost a včasné poskytnutí první pomoci, bez které by mladý řidič na místě pravděpodobně nepřežil, veliké poděkování.