Přes stovku dětí z pardubických škol podpoří projekt Obědy pro děti

Zdroj: Pixabay

PARDUBICE –  Rodičům, pobírajícím dávky hmotné nouze, nezbývají většinou peníze na obědy pro své děti. Pomůže jim připravený projekt pod názvem Obědy pro děti.

Pro rodiče dětí, kterým nezbývají peníze, na obědy pro děti ve školách a školkách, a které trpí vážnou sociální nouzí je připraven projekt Obědy pro děti. Za projektem stojí obecně prospěšná společnost Women for Women. Ve školním roce 2022/2023 se do něho zapojil větší počet škol a vzrostl i počet žádostí. „Nadace Women for Women pošle do Pardubic na stravování sto dva žáků z jedenácti základních škol více než šest set třináct tisíc korun. Toto číslo nemusí být však konečné, výhodou projektu je to, že lze dle vyhodnocení potřeby žáka reagovat na situaci i v průběhu školního roku,“ objasnil náměstek primátora pro Pardubického kraje Jakub Rychtecký.

Dotace Ministerstva práce a sociálních věcí pak pomůže rodičům, kteří pobírají dávky hmotné nouze a nemají dostatek peněz na stravování dětí v předškolních zařízeních. Tu mohou mateřské školy získat prostřednictvím krajského úřadu a projektu Potravinová pomoc dětem ve vážné sociální nouzi v Pardubickém kraji. V tomto školním roce získalo pět pardubických mateřských škol dotace skoro devadesát sedm tisíc korun pro úhradu stravování třinácti dětí.