Řidiči, pozor! Na Vysočině hrozí sněhové jazyky i ledovka!

Ilustrační foto

KRAJ VYSOČINA – Český hydrometeorologický ústav vydal pro Vysočinu varování před tvorbou sněhových jazyků a závějí. Zároveň může docházet k namrzání vozovky. Hlavní silniční tahy i dálnice jsou průjezdné, řidiči by ale měli jezdit pomaleji a s rozvahou.

Od pondělního rána mají policisté hlášeno celkem 26 dopravních nehod, při nichž naštěstí nedošlo k vážným zraněním osob. „V současné chvíli jsou hlavní tahy v Kraji Vysočina průjezdné s přizpůsobením rychlosti a stylu jízdy panujícímu aktuálnímu počasí a stavu vozovky. Aktuálně v rozmezí km 73 – 90 dálnice D1 v obou směrech jízdy je rychlostní limit snížen na 80 km/h z důvodu klimatických podmínek,“ uvedla mluvčí policie Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Hrozba sněhových jazyků a tvorba závějí platí pro Vysočinu až do půlnoci 13. prosince. „Pozor na zbytkový sníh, namrzání vozovky i tvorbu ledovky. Technika zimní údržby je v terénu. Přizpůsobte jízdu aktuální situaci a jezděte opatrně,“ vzkázal řidičům mluvčí ŘSD ČR Martin Buček.