Nebezpeční opilci za volantem

foto: Městská policie Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – V uplynulých dnech řešila městská policie dva opilé řidiče. Při první události šlo pouze o dopravní značky, v druhém však o život! A co se stalo? Opilá řidička narazila do zábradlí a dopravní značky, zraněná dívka u přechodu pro chodce potřebovala pomoc.

Krátce po nedělní půlnoci přijali strážní na tísňové lince telefonát upozorňující na řidičku, která je pravděpodobně pod vlivem alkoholu. Žena nabourala do zábradlí a pak to odnesla značka. Hlídka strážníků, která se dostavila na místo podrobila žernu dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. První test ukázal 2,69 promile, další pak dokonce dokonce2,71 promile. Na místo byla přivolána Policie ČR , která si převzala hříšnici k dořešení.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V druhém případě si hlídka městské policie všimla narůstající kolony vozidel a hloučku lidí sklánějících se nad postavou ležící nedaleko přechodu pro chodce. „Strážníci neprodleně zareagovali, přiběhli na místo a zraněné dívce poskytovali první pomoc. Její zdravotní stav kontrolovali až do příjezdu záchranné služby, poté s ní nadále spolupracovali,“ říká mluvčí městských policistů Eva Kněžourová.

Další hlídka zadržela podezřelého řidiče, který se snažil z místa ujet. Přitom se pokusil napít z lahve vodky, kterou měl u sebe. V tom mu však strážníci zabránili. Ukázalo se, že hříšník nemá řidičák, protože mu byl už v minulosti odebrán. Provedená dechová zkouška odhalila u řidiče 1,80 promile. Dopravní nehodu si k řešení převzali policisté.