Smartphony: Přehled budoucnosti

Hlavní inovací mobilních telefonů v polovině roku 2000 byl přechod z klávesnic na dotykové obrazovky. Jednou z nejlepších výhod tohoto produktu je bezesporu jeho neustálý vývoj. Pohodlí mobilního telefonu se ještě musí projevit ve všech aspektech lidského života, včetně komunikace, obchodu a jakéhokoli jiného odvětví, na které si vzpomenete. Pokud existuje limit této inovace na dalších 50 let, hledání je stále pozastaveno. Možná vás napadlo, jak se mobilní telefony vyvinuly z velkých modelů na ty nejmenší ve vaší kapse. Kromě toho jsou funkce vylepšeny a v tomto vývoji může být více, než vaše mysl dokáže pochopit. Některé věci nám díky evoluci usnadní život. Pokud vás tedy stejně jako nás zajímá poznání potenciálních inovací těchto značek, jste na správném místě. Zde promítáme, jak budoucí technologický pokrok učiní smartphony technicky schopnějšími.

Budoucnost těchto mobilních telefonů

Skládací telefony

V roce 2009 jste hojně používali vyklápěcí telefony. Inovace je aktuální i dnes a společnost musí překonat výzvu, aby byl tento užitečný telefon odolnější. Nyní významná společnost jako Samsung představila z-flip, dotykový telefon, který můžete složit. Je praktický a umožní vám jej vložit do peněženky a kapsy, aniž byste se museli obávat, že se rozdrtí. To je však stále závažný problém, protože skládací telefony vyžadují jemnější obrazovku než typické mobilní zařízení s dotykovou obrazovkou. Navíc je životnost ještě kratší než u vašich současných základních smartphonů.

Chytré brýle

Měli byste také předvídat, jak velké značky pokročí ve vývoji chytrých brýlí. O výrobu nejlepších chytrých brýlí pro chytré telefony soutěží řada podniků, včetně Huawei, který své produkty neustále vylepšuje. Snaha Honoru vylepšit funkce jejich telefonů, jako je honor 70, navíc vyzývá ostatní telefony střední třídy k lepšímu výkonu. Základní výzvou je vytvořit rozhraní mezi vašima očima a vnějším světem, které dává smysl a působí přirozeně. Tato myšlenka již má základ v objektivech Google, ale její vylepšení by vyžadovalo více přemýšlet.

Ovládejte věci ze svého zařízení

Mohlo by vás také zajímat, jak se telefony chovají více jako lidé a potřebují hlasové příkazy k ovládání vašich chytrých zařízení. Tato funkce je k dispozici také v ambientních počítačích, kde můžete mít spolehlivé připojení k interní síti a být připraveni požádat telefon o cokoli. Tyto věci jsou nyní realitou díky Google Voice, Alexa a Siri. Zavedené značky však mohou jít ještě o krok dále a implementovat kontrolu nad každým zařízením, které mohou používat. Nepochybně možné, ale může chvíli trvat, než se rozšíří nabídka produktů, které chytré telefony ovládají.

Modulární typ

Naše smartphony jsou úzce spojeny se značkami, které vlastníme, ale dokud budou inovace pokračovat, budou se tyto produkty časem řadit mezi nejlepší modulární technologie. S projektem Ara společnosti Google, který se zdál být uskutečněním skutečného modulárního snu, se tento upgrade telefonů začal formovat. V budoucnu budou telefony schopny upgradovat svůj hardware a vyměnit různé části, včetně procesoru, snímače fotoaparátu, čoček, baterie a displeje. Tato inovace však stále čelí technickým potížím a etické ohledy jsou pohyblivým cílem. Kdo chápe, co může mít budoucnost pro tuto konkrétní přestavbu?

Sečteno a podtrženo

Tyto prognózy jsou pouze přehledem toho, co můžete od chytrých telefonů očekávat v příštích deseti letech. Kromě toho, sledování toho, co je na těchto zařízeních populární a nepopulární, může být příjemným sentimentem.