Zloději ukradli filmovou techniku za téměř čtyři a půl milionu korun!

Zdroj: Policie ČR

PRAHA – Dva muži ukradli filmovému štábu videotechniku za bezmála čtyři a půl milionu korun! Jak se jim to povedlo? V noci napovídali ochrance, že jsou členy štábu, a tak se dostali dovnitř domu, kde probíhalo natáčení. O případu informoval policejní mluvčí Richard Hrdina.

Těžkou hlavu způsobili filmovému štábu dva muži na konci srpna na Malostranském náměstí v Praze 1. Zloději si nejdříve si vystříhali díru v plotě, a pak přelstili ostrahu objektu, kde se natáčelo. Tvrdili jí, že jsou členy štábu a jdou si vyzvednout nějaké věci. „V jejich rukou tak během několika málo minut skončila videotechnika, jako například náhledové monitory, baterie, redukce a objektivy, mezi kterými dominoval objektiv, jehož pořizovací cena přesahovala tři a půl milionu korun,“ sdělil k případu Hrdina.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kriminalistický technik na místě zajistil mnoho stop, a jedna biologická stopa vykazovala shodu s DNA profilem, který již měla policie ve své databázi. Policejním šetřením zjistili možnou totožnost druhého zloděje a začali po obou mužích okamžitě pátrat. „Koncem listopadu spadla klec a během dvou dnů skončili v poutech oba podezřelí. Když u výslechu zjistili, jakou hodnotu mělo odcizené vybavení, byli velmi překvapeni. Zalekli se a okamžitě kriminalistům řekli kam ho schovali a dobrovolně jim ho pak vydali,“ dodal mluvčí.

Filmový štáb tak dostal zpátky skoro všechny ukradené věci. Oba muži ve věku třicet a pětatřicet let jsou podezřelí ze spáchání trestného činu krádež, za kterým jim hrozí v případě odsouzení, s ohledem na výši škody, až osm let ve vězení.

Zdroj: Policie ČR