VIDEO: Mladá dvojice šla kupovat svůj první vánoční stromeček. Ke kostelu a bez peněz

Ilustrační foto

BRNO – Těžko uvěřitelný případ chamtivosti se udál o víkendu na Dominikánském náměstí. Dvojice mladých osob si zde vyhlédla stromeček v květináči a rozhodla se ho ukrást.

Pracovníky dohledového centra zaujala mladá dvojice, která o noční sobotě přišla ke kostelu svatého Michala, kde je okouzlila vánoční výzdoba. Zvláštní pozornost věnovala devatenáctiletá dívka stromkům v květináčích, které lemují prostranství u chrámu Páně. Zamilovaní si dřeviny obcházeli, setřepávali sníh z větví a prohlíželi si je jako při nákupu. Jeden si nakonec vybrali a přemístili ho do ústraní. Po chvíli si ale vyhlédli jiný, u kterého se radili. Definitivní volba padla nakonec na první stromek, který uchopili i s květináčem a odkráčeli pryč. „Kolegové lupiče zadrželi v Panské ulici. Strom museli vrátit na své původní místo a vysloužili si tučnou pokutu,“ uzavírá tiskový mluvčí Jakub Ghanem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.