Hradišťáci byli opět štědří, ve vánoční sbírce dali dohromady přes 60 tisíc korun

Ilustrační foto

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Ani letos obyvatelé a návštěvníci Uherského Hradiště na příspěvcích nešetřili. Pokladnička s vánoční sbírkou vydala přes 60 tisíc korun, což je více než v předchozích několika letech.

Výtěžek ze sbírky letos připadne azylovému domu pro ženy a matky s dětmi Petrklíč. Organizace chce peníze využít na vybudování pokoje pro ženy v krizi. „Všem dárcům patří velké díky. Vybraná částka je důkazem, že lidem není osud těch, kteří neměli v životě tolik štěstí, lhostejný. Ochota pomoci druhým patří k věcem ze všech nejcennějším,“ poděkoval občanům starosta města Stanislav Blaha.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Charitativní vánoční sbírku Hradiště pořádá už 19 let. Peníze vždy připadnou některému z místních sociálních zařízení, spolků a organizací, které pečují o děti a mládež. „Vloni byl výtěžek sbírky ve výši 55,5 tisíce korun předán Diakonii ČCE, středisku CESTA. Předloni vánoční sbírka vynesla takřka 60 tisíc korun, stejně jako o rok dříve. Dosud nejvyšší částku se ve veřejné vánoční sbírce podařilo vybrat v roce 2017, kdy občané do pokladniček věnovali na charitativní účely 70 762 korun, výtěžek byl tenkrát předán Dětskému domovu v Uherském Hradišti,“ vzpomněl místostarosta města Čestmír Bouda.