Kroměřížané si připlatí za zimní stadion, bazén i koupaliště

Ilustrační foto

KROMĚŘÍŽ – Rostoucí ceny energií, vody a veškerého materiálu a služeb se promítnou i do cen za vstup do Sportovních zařízení města Kroměříže. Lidé si tak v příštím roce připlatí za plavecký bazén, zimní stadion i koupaliště Bajda. Děti do 6 let budou mít i nadále vstup zdarma.

Dospělí dají za vstup na plavecký bazén a zimní stadion místo stávajících 30 korun 50 korun. Mládež do patnácti let, důchodci a držitelé průkazů ZTP i ZTP/P budou platit 20 korun, stejně jako letos. Permanentka na deset vstupů dospělého od ledna 2023 vyjde na 450 korun oproti nynějším 270 korunám, mládež do patnácti let, důchodci a držitelé průkazů ZTP i ZTP/P zaplatí za permanentku na deset vstupů 180 korun, tedy stejně, jako platí v letošním roce.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kromě zvýšení ceny se mění i platnost permanentek. „Stávající permanentky platí do 31. května 2023. Permanentky na 20 vstupů se ruší,“ řekl Petr Opravil, který je pověřený vedením Sportovních zařízení města Kroměříže.

Mění se i ceník finské sauny na plaveckém bazénu. Dospělí zaplatí namísto stokoruny 200 korun, mládež do patnácti let, důchodci a držitelé průkazů ZTP i ZTP/P 100 korun namísto dosavadních 50 korun. Permanentka na deset vstupů přijde nově dospělého na 1 800 korun a mládež do patnácti let, důchodce a držitele průkazů ZTP i ZTP/P na 900 korun. Za ručník se bude platit 40 korun a za prostěradlo 60 korun.

Pro vstup na koupaliště Bajda si dospělí musí připravit 80 korun, od 16. hodiny 50 korun a za permanentku na 10 vstupů 600 korun. Mládež do patnácti let, důchodce a držitele průkazů ZTP i ZTP/P přijde celodenní vstup na Bajdu na 40 korun, vstup po 16. hodině na 25 korun a permanentka na deset vstupů 300 korun. Půjčení lehátka zdražuje z třiceti na 50 korun. Mění se i cena permanentky pro kluby, kdy dospělí členové TK Tenis, SK Nohejbal a SK Volejbal budou platit 500 korun ročně a mládež do 15 let 250 korun.