Opravy pěšin a cest si vyžádaly miliony korun

Foto: Dolní panská musela projít revitalizací (oficiální www města Trutnov)

TRUTNOV – Úpravy cest vyšly na miliony korun, s některými náklady však pomohla městu získaná dotace. Práce by měly pokračovat i v dalším roce.

Čížkovy kameny se letos dočkaly opravených lesních pěšin, s financováním pomohla získaná dotace. Ve třech etapách byla opravena také tzv. Dolní panská cesta, která navazuje na silnici v ulici Ke Kamenům ve Lhotě u Trutnova. První úsek vyšel na sedm set tisíc, druhý na tři miliony a poslední na jeden milion tři sta tisíc korun. Opravy by měly pokračovat i v příštím roce, dojde na poslední cesty Na Studnách a U Jeskyňky. Náklady by se měly pohybovat ve výši jednoho milionu šesti set tisíc korun. „V této lokalitě jsme opravili i další cesty, od otočky autobusu ve Lhotě přes Údolí smrti ke Zděné chaloupce, Valkounovu cestu, Markoušovickou a U Mravenišť. Tyto opravy jsme hradili z našich zdrojů v celkové výši pět milionů devět set tisíc korun bez daně,“ dodává za společnost Lesy a parky Trutnov Jaroslav Semerák.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.