Vypila dvě jedenáctky a chytila ji hlídka

Foto ilustrační

NÁCHODSKO – Vánoce jsou ve znamení bujarých oslav a večírků, lidé by ale za volant posilněni alkoholem usedat neměli. Své o tom ví čtyřicátnice, kterou chytila za volantem hlídka. Dotyčná se jí přiznala, že si před cestou dala pivo.

Jedenačtyřicetiletá žena projížděla v osobním voze značky VW Passat ve středu v jedenáct hodin večer Přibyslavskou ulici v Novém Městě nad Metují. Zastavila ji policejní hlídka a provedla u ní dechovou zkoušku. U dotyčné bylo naměřeno zhruba 1, 24 promile alkoholu, lékařské vyšetření řidička odmítla. Následně se přiznala, že před jízdou popíjela pivo. „Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což ženě v případě prokázání viny hrozí až jeden rok za mřížemi, pokuta nebo zákaz činnosti,“ dodává policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.