Kočičí útulek musí být přemístěn, zatím ale není jasné kam

Foto ilustrační

TRUTNOVSKO – Areál, ve kterém útulek pro kočky sídlí již šest let, se bude muset brzy přestěhovat. Město chce tuto službu zajistit i do budoucna a snaží se najít nové vhodné prostory. Nájemnice má však strach, že to pro ni a pro zvířata bude likvidační.

V posledních dnech zastupitelé města Dvůr Králové nad Labem diskutovali o útulku pro kočky, který je umístěný v areálu bývalé Mayerovy továrny. Jedná se o depozit Další šance vedený Ivou Pelíškovou. Kvůli chystané rekonstrukci prostor se však bude muset vystěhovat stejně jako další nájemníci. Rada města nyní hledá nové vhodné prostory pro kočičí útulek, ne všechny objekty se však jeví jako vhodné. „Paní Pelíšková má z přestěhování do jiných prostor obavy, ovšem tuto problematiku řeší již dlouhodobě, nikoliv až nyní po obdržení výpovědi ze stávajících prostor. Dokonce jí byl slíben jeden objekt ve městě, ale nakonec ho nezískala. Paní Pelíškovou jsme tak opakovaně ujistili, že se této problematice budeme intenzivně věnovat. A co se týká financování, je na zváženou, zda by nemohly přispívat i okolní obce, protože ne všechna zvířata útulku jsou z oblasti města,“ dodává k záležitosti místostarosta Vítězslav Šturma.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.