Traktor s cestujícími na vlečce se na Prostějovsku srazil s osobním autem

Fotky Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

PROSTĚJOVSKO – Osmnáct lidí sedělo na vlečce traktoru, který se dopoledne na Prostějovsku srazil s osobním autem. Při nehodě se zranilo 10 lidí, pro jednoho zraněného musel přiletět vrtulník. Policie odklání dopravu přes blízké obce. 

Dnes krátce před desátou hodinou vyjížděla policie na základě oznámení ze záchranné služby k vážné nehodě, ke které došlo na Prostějovskumezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi v katastru obce Dobromilice v blízkosti železničního přejezdu. “Dle prvotních informací začalo osobní vozidlo předjíždět traktor s vlečkou, na které seděly téměř dvě desítky osob, v okamžiku, kdy traktor začal odbočovat vlevo a došlo ke střetu,” uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Pro jednoho zraněného musel přiletět vrtulník, podle hasičů na vlečce sedělo 18 lidí, celkem bylo zraněno 10 z nich. “Při kolizi se zranilo 10 lidí, poskytovali jsme první pomoc a asistovali letecké a zdravotnické záchranné službě při ošetření i transportech zraněných,” uvedla na Twitteru mluvčí hasičů Lucie Balážová. Dechové zkoušky a orientační testy na drogy u řidičů byly negativní. Doprava na místě je odkláněna přes Pivín a Dobromilice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.