Je zapotřebí šetřit, město se chce uchýlit k úsporným opatřením

Foto ilustrační

TRUTNOVSKO – Byť mají cenu elektrické energie zafixovanou až do konce roku, již nyní na městě přemýšlejí o tom, jak do budoucna uspořit. Jako nutná se jeví výměna stávajících svítidel.

Město Dvůr Králové nad Labem chce kvůli rostoucím cenám energií řešit úsporná opatření. Ta se týkají například veřejného osvětlení, v plánu je výměna dalších částí svítidel za energeticky úspornější. Na městě mají také v plánu požádat o dotaci, výsledky žádosti budou známy zhruba v polovině letošního roku. K výměně svítidel by pak mělo dojít v roce příštím. „Žádat budeme o více než dva miliony korun na kompletní opravu veřejného osvětlení s tím, že stávající výbojková svítidla nahradíme novou a úspornější LED technologií. Celkem by mělo být vyměněno 9 stožárů a 274 svítidel například ve Zboží, v Sylvárově, v ulicích Bezručova, 5. května, Alešova, Březinova, Nádražní Pěšina a na dalších místech. V případě realizace projektu, který je vyčíslen na více než pět milionů, by město ročně uspořilo téměř 70 MWh,“ dodává místostarosta města Vítězslav Šturma.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.