První jihočeské miminko roku 2023 se narodilo v Jindřichově Hradci

ilustrační foto (zdroj pixabay.com)

JIHOČESKÝ KRAJ – V pěti jihočeských porodnicích už za sebou mají první porod roku 2023. První miminko se narodilo už třináct minut po půlnoci, a to v jindřichohradecké porodnici. Dvě další porodnice na jihu Čech na první miminko nového roku teprve čekají.

První miminko nového roku se narodilo v nemocnici v Jindřichově Hradci. Maminka Jitka Kopecká přivedla na svět holčičku Veroniku. Na malou Verunku už se doma ve Dvorech nad Lužnicí těší tři sourozenci.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dalším jihočeským miminkem je chlapeček se jmény Samuel Stanislav, který se třicet pět minut po půlnoci narodil v Českém Krumlově. Doma v Kaplici už má dva sourozence.

Po půlnoci se rodilo také v Českých Budějovicích. V tamní porodnici přesně ve dvě hodiny přišel na svět chlapec Tomáš. Také on má doma jednoho staršího sourozence.

Krátce před půl třetí prvního ledna se v porodnici v Táboře narodil chlapec Arés. První porod v roce 2023 už za sebou mají také v prachatické porodnici.

V Písku a ve Strakonicích na první miminko roku 2023 teprve čekají.