Silvestr roku 2022 patřil podle jihočeských záchranářů k těm klidnějším

Silvestr roku 2022 patřil podle záchranky k těm klidnějším (zdroj kraj-jihocesky.cz)

JIHOČESKÝ KRAJ – Silvestr roku 2022 patřil podle jihočeských záchranářů k těm klidnějším. Přes den vyjížděly posádky Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje ke 122 případům. To je prý mírně pod celoročním denním průměrem.

Jak uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová, na noční službu od 18:00 do 6:00 hodin Zdravotnické operační středisko posílilo o jednoho člena týmu. „Na jihočeský kraj dohlíželo sedm operátorů, kteří měli k dispozici čtyřicet šest pozemních posádek,“ uvedla mluvčí.

Silvestr roku 2022 patřil podle záchranky k těm klidnějším (zdroj kraj-jihocesky.cz)

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Během silvestrovské noci záchranáři ošetřili 130 pacientů, což je podle Zuzany Fajtlové vzhledem k celoročnímu nočnímu průměru takřka dvojnásobný počet, nicméně v kontextu oslav závěru roku se jedná o standartní počet výjezdů. Pro srovnání: loňský Silvestr v noci záchranáři vyjížděli ke 136 případům.

„Co se skladby výjezdů týče, k intoxikovaným pacientům záchranka vyjížděla v jednatřiceti případech, k úrazům spojeným se zábavní pyrotechnikou v osmi případech a pacienta zraněného po napadení záchranáři ošetřili za uplynulou noc šestkrát,“ popsala silvestrovskou noc mluvčí záchranářů.

Protialkoholní záchytná stanice pak poskytla „azyl“ třem intoxikovaným pacientům, tedy nebyla zdaleka naplněna její kapacita pěti lůžek.