VIDEO: Silvestrovská noc: Hasiči hasili 15 požárů, ale nezasahovali u žádné nehody

foto: HZS JMK

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Jihomoravští hasiči řešili od Silvestrovské 20. hodiny do 4. hodiny v Novém roce 2023 celkem 19 událostí, z toho bylo 15 požárů.

K první události v roce 2023 vyjeli jihomoravští hasiči v 0:09 hodin. Byli vysláni na otevření uzavřených prostor, kde už zasahovala jednotka hasičů Ivančice. V 0.12 hodin likvidovali první letošní požár balkónu v Brně – Zábrdovicích. Na místě hořelo pravděpodobně od zábavní pyrotechniky nebo od jiného zdroje. V bytě nikdo nebyl. „Na likvidaci požáru jsme použili výškovou techniku s vysokotlakým proudem. Oheň zde způsobil škodu za 20 tisíc korun. Uchráněna hodnota je 100 tisíc,“ uvedl mluvčí hasičů Štěpán Komosný.  Nejvíce hasiči zasahovali na územním odboru Brno-město, kde jednotky vyjížděly k sedmi událostem a z toho bylo 5 požárů. V dalších případech se ve většině jednalo o hořící krabice od zábavní pyrotechniky v obcích Strážnice, Hodonín, Břeclav, Hustopeče a Kuřim. Ve Znojmě, Hustopečích, Modřicích a Blansku hasiči likvidovali požáry kontejneru nebo popelnic. „Škody způsobené požáry byly za 169 tisíc a podařilo se nám uchránit hodnoty majetku za 150 tisíc. Za tuto sledovanou dobu jsme nemuseli zasahovat u žádné dopravní nehody,“ doplnil Komosný.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.