Nemocnice na jihu Čech zakazují návštěvy. Zvýšil se počet respiračních onemocnění

ilustrační foto (zdroj pixabay.com)

JIHOČESKÝ KRAJ – V Jihočeském kraji stále stoupá počet lidí s respiračním onemocněním, a proto již některé nemocnice přistupují k zákazu návštěv. Od dnešního dne se zákaz týká strakonické nemocnice, od čtvrtka potom také jindřichohradecké.

Vzhledem ke stoupajícímu počtu respiračních onemocnění v regionu vyhlašuje vedení Nemocnice Strakonice od středy 4. ledna 2023 až do odvolání zákaz návštěv. „Prosíme, s ohledem na naše pacienty a také zaměstnance nemocnice, o dodržování tohoto zákazu,“ žádá předseda představenstva strakonické nemocnice Tomáš Fiala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jsou však výjimky, kdy lze návštěvu povolit. „Primář oddělení či ošetřující lékař mohou ze závažných důvodů ve zcela výjimečných případech na nezbytně nutnou dobu návštěvu u pacienta povolit. Zákaz se nevztahuje na rodiče (zákonné zástupce) dětí hospitalizovaných na dětském oddělení a šestinedělí a na účast při porodu,“ dodává Fiala.

Nemocnice v Jindřichově Hradci vyhlašuje zákaz návštěv od čtvrtka 5. ledna 2023 až do odvolání. Návštěva může být umožněna po souhlasu ošetřujícího lékaře při splnění stanovených podmínek.