Senior chtěl předjet auto s přívěsem, tři lidé skončili v nemocnici

Foto: Policie ČR

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Dopravní nehoda tří vozidel včera odpoledne na několik hodin zablokovala silnici mezi Bílovicemi a Březolupy. Stalo se tak poté, co jeden z řidičů nezvládl předjíždění a čelně se střetl s protijedoucím autem.

Devětašedesátiletý řidič vozidla Hyundai jel od Bílovic směrem na Březolupy. „Aniž by měl dostatečný rozhled, začal předjíždět před sebou jedoucí VW Touareg s přívěsem. Při tomto manévru se stalo, že se čelně střetl s protijedoucím řidičem vozidla Toyota Corolla a poté bočně i s vozidlem, které předjížděl. Následkem toho se dostal do smyku, vyjel mimo silnici na pole, kde se několikrát převrátil přes střechu. Toyota po čelním střetu skončila také mimo silnici,“ popsal policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Havárie se bohužel neobešla bez zranění. „Přivolaní záchranáři si převzali do své péče celkem tři zraněné osoby, a to devětašedesátiletého řidiče a posádku z vozidla Toyota,“ uvedla Šabatová.

Dechové zkoušky u řidičů vyšly negativní. Škoda je zatím vyčíslena na 300 tisíc korun. „Událostí se i nadále zabývají dopravní policisté,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR