VIDEO: Ranní mrazíky potrápily řidiče v kraji

foto: Policie JMK

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Po teplém období se v noci z úterý na středu vrátily teploty na mnohých místech v Jihomoravském kraji na záporné hodnoty.

Námraza na sklech byla ve středu ráno pro řidiče tou nejmenší komplikací. Větší problémy měli řidiči, kteří nepřizpůsobili svou jízdu klimatickým podmínkám. Havárie fábie devětadvacetiletého řidiče na dálničním přivaděči u Rosic způsobila dlouhou kolonu. Jeho Fabie skončila na střeše v příkopě. Podobně na střeše skončilo auto také u Domašova, kde se po havárii na silnici 602 ocitlo osobní auto v příkopu. „Ošetřili jsme ženu středního věku. Pacientku jsme následně převezli s lehkým zraněním na chirurgii do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Další havárie se staly v Jinačovicích, Miloticích nebo ve Znojmě-Příměticích. „Dnes do osmé hodiny evidujeme na 20 oznámení o dopravních nehodách. Upozorňujeme řidiče na nebezpečí námrazy na vozovce, která se však může vyskytovat jen místy, o to více může překvapit. Opatrnost je na místě zejména na mostech nebo v lesních úsecích,“ varoval policejní mluvčí David Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.