Hejtman poděkoval řediteli záchytné stanice Kyralovi za dlouholetou práci pro krajské zdravotnictví

foto: Královéhradecký kraj

KRÁLOVÉHRADECKO – Hejtman Martin Červíček ocenil ředitele Protialkoholní záchytné stanice Královéhradeckého kraje Vlastimila Kyrala medailí hejtmana za jeho téměř třicetileté působení a obětavou práci pro krajské zdravotnictví. Vlastimil Kyral pracoval na pozici ředitele od roku 2002 a s koncem loňského roku odešel do penze.

„Práce s lidmi, kteří se dostanou na záchytnou stanici z různých koutů našeho regionu, je často nesnadná a za její výborné zvládání patří doktoru Kyralovi obrovský respekt. Zároveň jsem potěšen, že on sám nám pomohl s nalezením nového vedoucího lékaře s potřebnou odborností a záchytná stanice bude fungovat i nadále po jeho odchodu do zasloužené penze,“ uvedl hejtman.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kraj řešil budoucnost záchytné stanice na Novém Hradci od letošního jara, kdy ředitel Vlastimil Kyral oznámil svůj odchod a od ledna 2023 tudíž hrozilo, že zařízení nebude moci pokračovat v provozu. Poděkovat řediteli přišel i radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink. Lékař Vlastimil Kyral se bude dále věnovat pacientům ve své psychiatrické praxi v Dobrušce.

Protialkoholní záchytná stanice Královéhradeckého kraje je krajská příspěvková organizace působící na Novém Hradci Králové. Od roku 1993 do června roku 2002 ji zřizovalo město Hradec Králové, poté přešla pod kraj. Záchytná stanice ročně provede více jak 1200 vyšetření a přijme zhruba 1000 osob. Na její provoz kraj ročně vynakládá v průměru 11 milionů korun.