Přichází změna, neustálý nepořádek už nešlo přehlížet

Foto: Oficiální www města Trutnov

TRUTNOV – Místa pravidelně kontrolovala městská policie, přesto v oblasti kontejnerů neustále vznikal nový nepořádek. Místní si začali na černé skládky stěžovat, město proto musí záležitost řešit radikálně.

Radnice v posledních dnech přistoupila ke zrušení bezplatných velkokapacitních kontejnerů. Důvodem jsou stížnosti občanů v okrajových částech města, kterým vadil nepořádek a zakládání černých skládek. Změny se dotknou Lhoty, Voletina, Starého Rokytníku, Libče, Studence a Bohuslavic. Město hradilo likvidaci odpadu, který do kontejnerů nepatřil, ze svých peněz, jen v loňském roce se náklady vyšplhaly na částky okolo jednoho milionu dvě stě tisíc korun. Radní také připravují na polovinu letošního roku otevření druhého sběrného dvora, konkrétně v Poříčí. „Chceme lidem usnadnit třídění odpadu a ulehčit jim odvoz objemných věcí na sběrný dvůr. Čím více odpadu se roztřídí na jednotlivé recyklovatelné suroviny, tím lépe. Otevřením pobočky sběrného dvora na druhé straně města tomu chceme napomoci,“ říká starosta Michal Rosa.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.