Přijďte si pohrát do muzea LEGA, je světovou raritou

Zdroj foto: Muzeum LEGA
Zdroj foto: Muzeum LEGA

Víte, kde je největší soukromá sbírka stavebnic LEGO na světě? Prozradíme vám to. V České republice. A to dokonce ne na jednom místě, ale v několika městech a regionech. Navštivte muzeum LEGA v Praze, Kutné Hoře, Poděbradech, Špindlerově Mlýnu a v Jeseníku. Všechny jeho „kostičky” vás přenesou do světa stavebnic.

LEGO, to je zábava pro celou rodinu

Možná víte, že kolébkou světoznámé stavebnice LEGO je Dánsko. Jak je tedy možné, že největší sbírku LEGA na světě nenajdete tam, ale právě tady u nás? Za vším stojí jeden muž a jeho nezkrotná vášeň pro barevné kostičky. Jmenuje se Miloš Křeček a my vám představíme jeho příběh i sbírku. Muzeum LEGA čítá na 9000 exponátů složených z asi 10 milionů dílků. To z něj činí s velkou pravděpodobností největšího sběratele Lego kostek na světě.

Staňte se členem FB skupiny Fajnvylety.cz a získáte přístup ke stovkám tipů na zajímavé výlety. Podělte se o fotky a zážitky z vašich výletů.

Zdroj foto: Muzeum LEGA
Zdroj foto: Muzeum LEGA

V muzeích najdete také speciální dětské koutky, které nejsou jen pro děti. Do světa kostek mohou vejít návštěvníci všech věkových kategorií, protože stavění z Lega je prostě prima. A abyste si mohli stavět i doma, navštivte nadstandardně vybavenou prodejnu, kde si můžete koupit aktuální LEGO® stavebnice, limitované sety i exkluzivní LEGO® produkty.
Vyrazte za úžasnými zážitky s Lego kostkami do pěti různých muzeích.

5x na výlet do LEGO muzea

  • Muzeum LEGA Praha je největším z celé pětice z hlediska rozlohy i počtu postavených exponátů. Honosí se prvenstvím mezi českými i světovými muzei svého druhu. V jeho prostorách poznáte na tři tisíce unikátních modelů, které jsou složeny z více než jednoho milionu kostiček. Nenechte si ujít unikátní modely pražských pamětihodností jako jsou Karlův most, Národní muzeum, Staroměstský orloj či Národní divadlo. Najdete tu však i expozice věnované rytířským soubojům, mašinkám, Star Wars, Harrymu Potterovi a mnoho dalších raritních setů. A dozvíte se také mnoho zajímavostí o Lego kostkách. Věděli jste například, že dřív bylo Lego dřevěné?
  • Raritami Muzea LEGA v Kutné Hoře jsou ojedinělé modely kutnohorských památek Kostnice a Chrámu sv. Barbory. Exponáty vnitřních prostor vás vyvedou až na ty venkovní, kde mohou děti skákat na velké trampolíně a svézt se na skluzavce, zatímco si rodiče dopřejí kávu se zákusky a zmrzlinu z kavárny.
  • Moravské Muzeum LEGA najdete v přímo v areálu lázní Jeseník, v budově kavárny Sofie. Model nejen tohoto objektu, ale také mnoho dalších unikátů spatříte přímo v samotném muzeu.
  • Poděbradské Muzeum LEGA je nejmladší ze všech poboček, přesto vám nabídne více než tři tisíce exponátů složených z drobných Lego kostiček. Uvidíte zde například Jiřího náměstí v Poděbradech a Libereckou radnici. Nezapomeňte navštívit obchůdek s Legem, který je rájem pro sběratele minifigurek a hledače náhradních dílů.
  • Špindlerův Mlýn už neláká pouze lyžaře a turisty. Nabídka krkonošských aktivit se rozrostla i o pobočku Muzea LEGA. Vábničkami krkonošské výstavy jsou modely lyžařského areálu Svatý Petr, náměstí Špindlerova Mlýna či tamního Bílého mostu. Přijeďte, objevte a hrajte si!
Zdroj foto: Muzeum LEGA
Zdroj foto: Muzeum LEGA

Turistické informace

Aktuální informace o otevírací době do jednotlivých muzeí, ceník vstupného a další sdělení najdete na internetových stránkách LEGO muzea, klikněte zde.

Místo výletu

Kraj: Praha, Středočeský, Královéhradecký, Olomoucký
Okres: Praha, Kutná Hora, Nymburk, Trutnov, Jeseník
Město: Praha, Kutná Hora, Poděbrady, Špindlerův Mlýn, Jeseník

Kontakt

Muzeum LEGA
www: muzeumlega.cz

Praha
Národní 31, PSČ 110 00
tel.: +420 777 771 070
e-mail: praha@muzeumlega.cz

Poděbrady
Jiřího náměstí 7, PSČ 290 01
tel.: +420 773 737 503
e-mail: podebrady@muzeumlega.cz

Kutná Hora
Zámecká 52, PSČ 284 01
tel.: +420 608 779 966
e-mail: kutnahora@muzeumlega.cz

Špindlerův Mlýn
Bedřichov 22, PSČ 543 51
tel: +420 776 709 040
e-mail: spindl@muzeumlega.cz

Jeseník
Priessnitzova 41, PSČ 790 01
tel.: +420 777 869 777
e-mail: jeseniky@muzeumlega.cz

Tip na fajn výlet

Když budete v Praze, navštivte skvělé místo her a zábavy pro celou rodinu Toboga Fantasy Praha nebo Národní technické muzeum, které je plné úžasných kousků. Nenechte si ujít Kutnou Horu, pokladnici památek a historické město plné příběhů. A ve Špindlerově Mlýně se vypravte na nenáročnou vycházku za vodopády Bílého Labe. Když zavítáte do Jeseníků, vyšlápněte si na nejvyšší horu Moravy Praděd.