Tříkrálovou sbírku v Šumperku zahájí Motýli Šumperk

Foto Charita Šumperk

ŠUMPERK – Tříkrálová sbírka začne v Šumperku zítra, v pátek 6. ledna. V tento den bude klášterní kostel dějištěm Tříkrálového benefičního koncertu, na němž vystoupí od 19.00 hodin Motýli Šumperk spolu s komorním sborem. O den později, v sobotu 7. ledna vyjdou do ulic koledníci. 

V Šumperku začne koledování v sobotu 7. ledna, kdy po mši svaté proběhne v kostele svatého Jana Křtitele žehnání koledníkům, kteří se poté vydají se zapečetěnými kasičkami dům od domu. Každá koledující skupinka má svého vedoucího, který se prokazuje průkazkou s identifikačními údaji. V případě podezření o zneužití sbírky by měli lidé kontaktovat koordinátorku Michaelu Stuchlou na telefonu 739 002 792. V úterý 10. ledna budou v ulicích města koledovat zpěváci ze Šumperského dětského sboru Motýli.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V Šumperku mohou dárci přispět také hotovostí do pokladničky, umístěné v recepci Charity Šumperk v Jeremenkově ulici, a to v pracovních dnech od 8 do 15 hodin. V současnosti navíc běží na webu Tříkrálové sbírky virtuální koleda, lidé zde mohou posílat finanční dary i prostřednictvím takzvané on-line kasičky, dárci mohou směřovat své dary prostřednictvím PSČ do konkrétních měst a obcí.