Pacienti na zlínské JIP se dočkali modernějších prostor

Foto: KNTB

ZLÍN – Větší komfort pro zdravotníky i pacienty nyní nabízí jednotka intenzivní péče v Baťově nemocnici. „Elektroinstalace, podhledy, nábytek, prosklené boxy, monitory životních funkcí, nová lůžka. Vzniklo celkem šest nových boxů pro osm pacientů,“ představil primář Interního oddělení zlínské nemocnice Vladimír Kojecký.

Zdravotnický tým JIP se zaměřuje na rychlou oběhovou stabilizaci kriticky nemocných a razantní léčbu příčiny u vyléčitelných stavů. Zabývá se i prevencí, která patří k intenzivní péči, velký důraz klade na výživu a nutriční intervence u kriticky nemocných a také na časnou rehabilitaci. „Pacientů na interní JIP přibývá, i proto byl nutný stavební zásah, vedoucí k většímu komfortu a bezpečí,“ vysvětlila mluvčí nemocnice Danuše Lipovská.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Určitě máme nyní mnohem lepší podmínky k práci, modernější prostory i vybavení, které nám činnost s pacientem usnadní. Pro pacienty je to samozřejmě daleko vyšší komfort,“ zhodnotil vedoucí lékař interní JIP Ilja Ryšavý.

Modernizace přišla nemocnici na 6 milionů korun. V podobném duchu chtějí v Baťovce pokračovat i letos. „Naváže například jednotka intenzivní péče na kardiologii, kde kromě výměny elektroinstalace dojde také k obnově rozvodů medicinálních plynů. Pokračovat se bude i na dalších standardních odděleních napříč celou nemocnicí,“ nastínila Lipovská.