Vzpouzení se strážníkům mu nebylo nic platné, kamery ho stejně usvědčily

Foto: Městská policie Ostrava

OSTRAVA – Kamerový systém zase jednou dopomohl strážníkům dopadnout nenechavého zloděje. Pachatel ukradl peněženku přímo z ruky své oběti. Zloděj v tu chvíli zřejmě netušil, že se u něj lup neohřeje dlouho, a že strážníci mu jsou v patách, respektive kamery. Chytit se jim ho podařilo za dva dny po krádeži.

Ve středu 4. ledna 2023 krátce po desáté hodině dopoledne strážník obsluhující kamerový systém zpozoroval na ulici 28. října v Moravské Ostravě podezřelého muže. Na místo okamžitě vyslal nejbližší hlídku. „Díky detailnímu popisu pachatele se jim ho podařilo zakrátko zadržet na zastávce městské dopravy,“ sdělila mluvčí ostravských strážníků Michaela Cieslarová.

Zloděj odmítl strážníkům předložit doklad totožnosti, proto museli na místo přivolat policisty. Přivolaní policisté zjistili, že šestatřicetiletý muž je pachatelem krádeže z pondělí 2. ledna 2023. Jak dokazuje kamerový záznam, zloděj v nestřežený okamžik ukradl své oběti peněženku přímo z ruky. Policisté si zloděje převzali k dalšímu šetření.