Chránil svoje kolo před zlodějem, ten ho bodnul

Ilustrační foto Shutterstock

OLOMOUC – Policie informovala o případu, který se stal loni v neděli 27. listopadu krátce po poledni v centru Olomouce. Zloděj měl ukrást 42letému muži horské kolo ze střešního nosiče na autě. Okradený muž se za zlodějem pustil, ten ho však při krátké rvačce bodnul do levé nohy. Kriminalisté zloděje – recidivistu a narkomana – minulý týden zadrželi a obvinili, trestní stíhání probíhá ve vazbě.

Případ se stal loni v neděli 27. listopadu krátce po poledni. Zloděj měl ukrást horské kolo ze střešního nosiče na autě zaparkovaném v centru Olomouce. Náhodný svědek upozornil 42letého majitele kola a ten se za zlodějem pustil. Ten už z místa prchal na svém kole a ukradené kolo vezl vedle sebe, po krátké chvíli ho odhodil a ujížděl dál. Okradený muž ho však dohnal a po krátké potyčce se jej pokusil zadržet. V tom okamžiku ho zloděj měl bodnout ostrým předmětem, pravděpodobně nožem, do levé nohy a odjel neznámo kam. “Ve snaze o uprchnutí z místa měl obviněný svého přemožitele bodnout ostrým předmětem, pravděpodobně nožem, do levé dolní končetiny. Tím se vymanil z držení, nasedl na své kolo a odjel neznámo kam,” uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová. Zraněný muž skončil v olomoucké nemocnici.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Kriminalisté minulý týden v ulicích Olomouce zadrželi možného pachatele a našli u něj několik nožů a také bílou krystalickou látku, podle předběžného určení pervitin. Zadržený muž se ke svému obvinění v plném rozsahu doznal. Jedná se o 37letého Olomoučana, narkomana, který byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost už několikrát soudně trestán. Kriminalisté ho obvinili z  pokusu o těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a soud ho poslal do vězení. Trestní stíhání tedy probíhá vazebně, obviněnému hrozí tři roky až deset let za mřížemi.