Slavný ukrajinský soubor předvede své umění na jihu Čech

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Vidět na vlastní oči Festival Ballet z Ukrajiny se vám nepodaří každý den. Toto skvělé a velkolepé umělecké těleso disponuje vším, co lze nazvat školou klasického baletu. Elegancí klasiky, svěžím dechem jednadvacátého století i ideální technikou provedení. Na jihu Čech předvede dva skvosty světové klasiky. Vyberete si Louskáčka, nebo Labutí jezero?

Také vás okouzlila nesmrtelná baletní klasika Petra I. Čajkovského? Aby ne, je známá po celém světě a všem věkovým kategoriím. Romantický příběh Labutí jezero, ve kterém vystupují bílá a černá labuť, se stal synonymem elegance klasického baletu na nejvyšší úrovni. A příběh baletu Louskáček vás zase uchvátí zimním a vánočním kouzlem. Ponořte se do světa romantiky a krásy a získejte spoustu dojmů poté, co proniknete do feérií lásky a smrti, věrnosti a zrady, smíchu a slz, strachu i odvahy.

Vše, co souvisí se světovou kulturou, světovým dědictvím a s mistrovskými uměleckými díly z celého světa, vám předvedou členové petrohradského souboru Festival Ballet 12., resp. 13. ledna v Divadelním sále Domu kultury Metropol v Českých Budějovicích. Začátky představení jsou v 19 hodin.