V Brně si hasiči připomněli tragickou událost

foto: HZS JMK

BRNO – V neděli večer si brněnští hasiči připomněli 21. výročí tragické události, při které v roce 2002 zemřeli dva brněnští hasiči David Kožuský a Jaroslav Gargula při záchraně osob z hořícího kasína v Brně.

Příbuzní, kamarádi a kolegové si v místě tragické události u památníku v přízemí obchodního centra na ulici Nádražní v Brně připomněli tragickou událost, která se zapsala černým písmem do historie brněnských hasičů. Za svoji statečnost prokázanou při záchraně lidských životů byli oba zesnulí hasiči po tragické události vyznamenáni ministrem vnitra medailí Za statečnost. „Nadporučík David Kožuský byl mimořádně povýšen do hodnosti kapitán in memoriam, nadstrážmistr Jaroslav Gargula byl mimořádně povýšen do hodnosti poručík in memoriam,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška, Připomenutí této smutné události najdete v článku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.