Policisté na Českokrumlovsku při kontrole našli za volantem patnáctiletého mladíka

Policisté ve Větřní při kontrole odhalili patnáctiletého mladíka za volantem (zdroj Policie ČR)

ČESKOKRUMLOVSKO – Neobvyklou situaci řešili o uplynulém víkendu policisté na Českokrumlovsku. Když při běžné kontrole zastavili v jedné z ulic ve Větřní osobní automobil, nestačili se divit. Po výzvě o předložení dokladů policistům řidič řekl, že řidičský průkaz nemá, protože mu ještě nebylo osmnáct let. V automobilu s ním byli ještě dva jeho kamarádi. S vozidlem ujeli podle zjištění policistů poměrně dost kilometrů.

Jak informoval Miroslav Šupík, policisté projížděli v noci z 6. na 7. ledna 2023 v obci Větřní ulicí Papírenská, kde si všimli vozidla tovární značky Audi A3 a to se rozhodli zkontrolovat. „Po zastavení vozidla jeden z policistů přistoupil k místu řidiče a vyzval ho, aby předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla. Na toto mu však k jeho překvapení řidič sdělil, že řidičský průkaz nevlastní z důvodu, že mu ještě nebylo osmnáct let. Policisté posléze zjistili, že za volantem seděl teprve patnáctiletý mladík, který vezl ještě dva další spolujezdce ve věku patnáct a čtrnáct let,“ popsal policejní mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

U mladíka byla provedena dechová zkouška, která vyšla s negativním výsledkem. Negativní vyšel rovněž test na přítomnost jiných návykových látek. Na otázku policistů, kde k autu přišel, mladík odpověděl, že si ho tajně vypůjčil od svého strýce.

Policisté ve Větřní při kontrole odhalili patnáctiletého mladíka za volantem (zdroj Policie ČR)

Policisté dále na místě zjistili, že trojice výtečníků najela poměrně dost kilometrů. „Mladiství řidič jim uvedl, že vozidlo řídil z Hradiště u Kaplice přes Český Krumlov do Větřní a dále chtěl jet s kamarády do Slupečné u Lipna nad Vltavou za jiným kamarádem,“ doplnil Šupík. Policisté následně vyrozuměli rodiče všech tří výletníků, kteří si je na obvodním oddělení ve Větřní vyzvedli.

„Mladistvý řidič se svým jednáním dopustil provinění neoprávněné užívání cizí věci, které však jeho strýc s policisty řešit nechtěl. Celá věc tak skončí na českokrumlovském městském úřadu, který bude projednávat to, že mladík vozidlo řídil bez příslušného řidičského oprávnění,“ dodal policejní mluvčí.