Rožnovská rodačka obhájila titul mistryně světa v karate

Foto: Rožnov pod Radhoštěm

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Ve městě se narodilo a trénovalo mnoho nadaných sportovců, o čemž svědčí i to, že jedna z rodaček, Vendula Krupová, obhájila titul mistryně světa v karate a domů dovezla cenné zlato.

Své dětství Vendula strávila v oddíle Kobudo Rožnov, kde se připravovala na svou kariéru karatistky. Svůj um předvedla na mistrovství republiky v roce 2015, kdy skončila na druhém místě. V tu chvíli začala navštěvovat Akademii karate Valašské Meziříčí a o tři roky později si již přivezla zlato z Mistrovství světa v tradičním karate, které se konalo v Kanadě. Svou druhou zlatou převzala vloni v Polsku, kdy obhájila titul z tradičního karate.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nadějnou sportovkyni proto přijal na radnici starosta města, který jí popřál mnoho pracovních úspěchů. „V letošním roce mě čeká mistrovství České republiky a také mistrovství světa v Portugalsku a rozhodně budu cílit na obhajobu titulu,“ dodala mistryně světa Vendula Krupová.