Také v zoo se dělá inventura. Přijďte si spočítat zvířata

Foto Zoo Olomouc

OLOMOUC – Udělejte si výlet do Zoo Olomouc a pomozte chovatelům s inventarizací zvířat. Počítat zvířata můžete až do 12. února. Nejpřesnější komisaři získají zajímavé ceny.

Konec roku přinesl pro zaměstnance olomoucké zoo pravidelnou inventarizaci. Bylo potřeba spočítat zvířata. Nejen tak ledabyle, ale přesně. „Práci sčítacích komisařů si mohou v době od 2. 1. do 12. 2. 2023 vyzkoušet i návštěvníci. V těchto zimních měsících se tradiční Zooinventurou baví téměř všichni příchozí. Počítejte tak, ať se vaše a naše čísla shodují, abychom nenabyli dojmu, že nám někdo ze zvířat zahradu opustil, nebo do ní potajmu přišel,“ nabádá Milan Kořínek z marketingového oddělení, který si sám v nejtěžších chvílích při počítání pomáhá fotoaparátem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Zapeklitý úkol

Pro návštěvníky to bude úkol nelehký, hodit se bude znalost matematiky, dobrý odhad a notná dávka štěstí. Zvířata totiž neposedí, neodpoví a samotné sčítání tak nemusí být úplná legrace. V rámci Zooinventury se počítají ta zvířata, která jsou spočitatelná pouhopouhým pohledem. Třeba kotulové jsou značně prchliví, takže není snadné se dobrat správných odpovědí.

Získejte zajímavé ceny

Na pokladně zoo postačí vyzvednout hlasovací lístek Zooinventury, na němž budou veškeré potřebné údaje a soutěžní otázky. Při odchodu ze zoo ho nezapomeňte odevzdat do boxu u východu. Zajímavé ceny pro nejpřesnější komisaře nemohou chybět.