VIDEO: Pátek třináctého v Brně: Požár zcela zničil rodinný dům

foto: HZS JMK

BRNO – V pátek brzy ráno hasiči likvidovali požár rodinného domu v ulici Horákova v Brně. Škoda je přes milion. Rodinný dům kompletně vyhořel.

V pátek po čtvrté hodině ranní vyslalo operační středisko hasičů jednotky k nahlášenému požáru rodinného domu v ulici Horákova. Postupně se na místo sjelo pět  hasičských jednotek. Jak popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška, požár zachvátil interiér i střechu patrového domu a plameny poškodily také střechu přiléhajícího sousedního domu. Jednotkám se podařilo zabránit dalšímu rozšíření požáru pomocí čtyř vodních proudů a zásahem z automobilového žebříku. Uvnitř domu se nikdo nenacházel a událost se obešla bez zranění. Po 6. hodině už byl požár pod kontrolou a hasiči kontrolovali požářiště termokamerou a dohašovali. „Škoda překročí 1 milion korun a bude se dále upřesňovat. Příčinu vzniku požáru zjišťuje náš vyšetřovatel,“ doplnil Mikoška.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zprávu.