Ptáci mají k dispozici nová krmítka

Foto: Oficiální www města Trutnov

TRUTNOV – Z kraje roku byla po města rozmístěna nová ptačí krmítka, potrava bude doplňovaná dle potřeby. Občané se z informačních cedulí dozví, jaké druhy ptáků se ve městě nachází a čím bude vhodné je nakrmit.

Město opět aktivně podporuje ekologii, začátkem roku nechalo rozmístit pět nových krmítek pro ptáky, jako jsou sýkorky, vrabci, kosi, pěnkavy či stehlíci. Občané je mohou najít na Jiráskově náměstí, náměstí Hraničářů, v Dračí uličce a u základních škol Mládežnická a Komenského. Pracovníci budou zde doplňovat krmení dle potřeby. Na konci března budou krmítka uklizena, ptákům poslouží opět v listopadu. U krmítek najdou lidé také cedule s informacemi, jaké suroviny pro ptáky nejsou vhodné. „V období, kdy ptáci nemají dostatek potravy nebo jí potřebují víc, můžeme přikrmováním pomoci běžným druhům drobného ptactva, které zde žijí a krmítka navštěvují. Můžeme je tak zblízka pozorovat a snadno se je díky tomu naučit rozeznávat,“ říká za město Vendula Kasperová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.