Rožnovští darovali Třem králům půl milionu korun

Zdroj: Rožnov pod Radhoštěm

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Tříkrálová sbírka, která probíhala ve dnech 6. a 7. ledna, vynesla v Rožnově pod Radhoštěm půl milionu korun. V rámci mikroregionu Valašsko se podařilo vysbírat 1,6 milionu.

Třiadvacátý ročník opět organizovala Charita Valašské Meziříčí. Do koledování se zapojilo na 1 500 dobrovolníků a na území působnosti Charity se podařilo vybrat přes tři miliony. Té zůstává 65 % částky, která je rozdělena mezi nemocné, handicapované seniory, matky s dětmi v tísni a další lidi v nouzi. „Z darů letos podpoříme provoz Centra sociálně – materiální pomoci, pořídíme automobily pro 4 sociální služby, oplotíme náš pozemek na ulici Zámecká ve Valašském Meziříčí, opravíme výtah v budově Centra denních služeb v Rožnově a podpoříme humanitární projekty Arcidiecézní charity Olomouc,“ uvedla Martina Došková z Charity Valašské Meziříčí.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.