Patnáct řidičů pod vlivem! Policisté na Jesenicku mají za minulý týden smutnou statistiku

Ilustrační foto Shutterstock

JESENICKO – Během minulého týdne odchytili policisté na Jesenicku 15 řidičů pod vlivem alkoholu nebo drog. Jednu z řidiček ovlivněnou amfetaminem a marihuanou hned dva dny po sobě. Další dva řidiči odmítli jak dechovou zkoušku, tak test na drogy.

Tuto smutnou statistiku začala v pondělí 52letá žena, kterou policisté zastavili v Žulové. Po poledni nadýchala 1,42 promile alkoholu. To však nebyla nejvyšší naměřená hladina alkoholu v tomto týdnu. V neděli policisté narazili na 31letého řidiče, kterému naměřili 2,66 promile. Koktej všeho možného si pak ve stejný den „dopřál“ 20letý mladík. Ten měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol s hodnotou 1,56 promile a také test na drogy, kdy test vyšel pozitivně na amfetamin/metamfetamin, opiáty a také kokain.Dalších 11 řidičů usedlo za volant pod vlivem drog. Nejčastěji  se vyskytovaly amfetaminy/metamfetaminy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Dva řidiči, kteří odmítli s policisty spolupracovat a odmítli dechovou zkoušku i test na drogy, si možná myslí, že na to vyzráli, ale to se mýlí. “V přestupkovém řízení jim hrozí trest – zákaz řízení od 1 roku až do 2 let a také peněžitá sankce ve výši 25.000 – 50.000 Kč,” vysvětlila policejní komisařka Tereza Neubauerová.