VIDEO: Senior vjel do protisměru, o své chybě nevěděl. Jízda naštěstí neskončila tragédií

ilustrační foto

BRNO-VENKOV -V sobotu nad ránem jel devětaosmdesátiletý senior po dálnici D52 na Brno v protisměru. Pravděpodobně v Brně špatně sjel z dálnice D1 a na Mikulov pokračoval v protisměrném jízdním pásu.

Policisté na operačním středisku přijali V sobotu nad ránem hned několik oznámení o autu jedoucím v protisměru, a okamžitě učinili kroky potřebné k uzavření dálnice. Na 16. kilometr stihla přijet hlídka z dálničního oddělení v Mikulově, která operovala poblíž. Jak je vidět na záznamu, bohužel řidič na pokyn k zastavení ani rozsvícené majáky nereagoval a pokračoval v jízdě. Tou dobou se již ve správném jízdním pásu při souběžné jízdě snažil muž za volantem jedoucího automobilu všemi prostředky upozornit chybujícího řidiče a zároveň varovat řidiče jedoucí na Brno. Zároveň komunikoval s operačním střediskem a udával aktuální polohu. Na dalším sjezdu se hlídkám policistů z Pohořelic a speciální pořádkové jednotky podařilo muže zastavit. Byl dezorientovaný, ale převoz do nemocnice odmítl. Na dotaz policistů, proč nezastavil již o 7 kilometrů dříve, uvedl, že hlídku vůbec neviděl a netušil, že ho někdo zastavuje. Vozidlo bylo odstaveno mimo dálnici a komunikace byla otevřena. O seniora a vozidlo se postaral syn přivolaný na místo události. „V tuto chvíli řešíme případ jako přestupek, policisté by ale rádi hovořili se všemi řidiči, kteří byli jízdou v protisměru ohroženi. Ozvat se mohou na linku 158. Děkujeme za spolupráci,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.