Zloděj na Kroměřížsku si plnil tašky stovkami krabiček cigaret, přihodil i bublifuky

Ilustrační foto

MORKOVICKO – Hned ze dvou trestných činů se bude zpovídat čtyřiačtyřicetiletý muž z Brna. Ten si v uplynulých dnech chtěl na Kroměřížsku přivydělat krádeží, policisté ho ale chytili s taškami plnými kořisti.

Muž se na Morkovicko vydal na návštěvu. Na zpáteční cestě se vloupal do obchodu, který měl na trase. Protože je nezaměstnaný, chtěl si opatřit nějaké peníze. „Kolem půl desáté večer zastavil na parkovišti naproti prodejny. S sebou si vzal dvě sportovní tašky. Překonal vstupní dveře a dostal se dovnitř. A začal plnit přinesená zavazadla. Sbalil bezmála dvě stě krabiček cigaret různých značek, několik balení tabáku, dvacet kusů větrových bonbónů a nezapomněl přihodit i dva bublifuky,“ vylíčila policejní mluvčí Barbora Balášová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při krádeži uslyšel, že k obchodu přijíždí nějaké auto, k jeho smůle to bylo policejní vozidlo. Hlídka si všimla poškozených dveří a vešla do prodejny.„Nejprve policisté uviděli tašku s kradenými věcmi, pak objevili samotného zloděje. Provedli u něj dechovou zkoušku, ta byla negativní. Pozitivní byl však test na drogy. Hlídka u muže našla i nějaké věci sloužící k užívání návykových látek. Při výslechu pak přiznal, že kradené věci chtěl prodat a peníze využít pro vlastní potřebu,“ uvedla Balášová.

Obviněný muž byl v předchozích třech letech odsouzený mimo jiné za krádež a vězení opustil loni v září. Navíc až do konce ledna příštího roku má zákaz řízení. „Nyní je obviněný ve vazební věznici v Olomouci. Za výše uvedenou trestnou činnost mu hrozí až tři roky vězení,“ dodala Balášová.