Lidé byli přes den doma v zimě a bez teplé vody

Foto: Oficiální www města Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Hradečtí se již od rána potýkali s výpadkem tepla a teplé vody, za který mohla havárie. Energie byly doplňovány postupně ze záložních zdrojů.

Tento čtvrtek od rána pociťovali hradečtí občané výpadek tepla i teplé vody. Důvodem byla havárie na dálkovém přivaděči tepla z opatovických elektráren. Během dne se dařilo teplo postupně obnovovat ze záložních zdrojů. Ty se nacházejí v areálu ZVU a ve Farářství a dokáží pokrýt asi 60 % toho, co je potřeba. „Poslední podobná událost se stala v listopadu 2002, kdy se zřítila střecha kotelny v opatovické elektrárně, a vyřadila tak z provozu všech šest kotlů. Téměř na dva týdny bylo bez tepla na 200 000 lidí v hradecko-pardubické aglomeraci. Nejkritičtější situace byla v Hradci Králové. V důsledku havárie došlo k vybudování záložních zdrojů, které dnes pomáhají s obnovením dodávek,“ říká za Tepelné hospodářství Hradec Králové Jiří Seidler.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.