Jihlavané mohou v neděli vyzkoušet bezplatné prezentační jízdy do Bedřichova

Foto: Město Jihlava

JIHLAVA – Jihlavský dopravní podnik chystá na neděli 22. ledna prezentační jízdy na nových trolejbusových linkách. Linky G a H do Bedřichova a průmyslové zóny Pávov budou jezdit v hodinových intervalech. Jízdné je po celý den zdarma.

První spoj linky G vyrazí na trasu v 9:40 z Horního Kosova, další spoje budou vyjíždět co hodinu až do 15:40. „Z Antonínova Dolu vyjede linka G vždy jedenáct minut po celé a o půl přijede na Chlumovu,“ uvedl mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Spoj linky H vyjede z konečné zastávky Bosch poprvé v 9:47 a v každou celou hodinu dorazí na malý terminál Chlumova. Poslední spoj vyjíždí ve 14:47. „“Géčko“ bude vždy v celou v Červeném Kříži a dvě minuty po celé na konečné v Antonínově Dole,“ dodal mluvčí.

Na lince G se cestující svezou parciálním trolejbusem Škoda 32 Tr, zatímco na lince H novým trolejbusem Škoda 26 Tr v karoserii od společnosti Solaris, který tak bude představen veřejnosti. Jízdní řády obou linek najdete na webových stránkách.