Vážná nehoda omezila provoz na silnici I/52 u Pohořelic

foto: HZS JMK

BRNO-VENKOV – V pátek večer se střetly dva osobní automobily na silnici  I/52 u Pohořelic. Při vážné nehodě se zranili čtyři lidé a zahynul pes.

V pátek po půl osmé večer vyjely jednotky profesionálních hasičů z Pohořelic a Židlochovic k nehodě na silnici I/52 u Pohořelic. Hasičské jednotky dorazily na místo nehody současně s posádkami záchranářů. Celkem čtyři zranění se nacházeli již mimo vozidla. Záchranáři ošetřili na místě tři dospělé a jedno dítě. „Utrpěli lehká až středně těžká poranění. Po ošetření jsme je transportovali do zdravotnických zařízení,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. „Z jednoho z vozů vyprostily zraněného menšího psa, kterému poskytly kyslíkovou terapii. Velitel zásahu povolal na místo pro další ošetření veterináře. Bohužel přes snahu všech se psa nepodařilo zachránit,“ popsal mluvčí hasičů Filip Venclovský. Hasiči dále zabezpečili vraky vozidel proti vzniku požáru, zasypali uniklé provozní kapaliny a uklidili komunikaci od střepů. Provoz byl v místě nehody po dobu zásahu složek IZS omezen.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.