Kino Oko v Šumperku slaví cenný úspěch

ŠUMPERK – Výsledky tržeb a počtu diváků za rok 2022 dovolily kinu Oko v Šumperku vystoupat až na senzační třetí místo v celé ČR v kategorii jednosálových kin. První dvě místa přitom patří pražským kinům.

„Je to určitě odměna za celoroční práci, kdy zejména na začátku roku jsme dodržovali nutná epidemiologická nařízení a návštěvnost tím byla do značné míry ovlivněna,“ uvedl ředitel kina Oko Kamil Navrátil. Výsledek je vedle návštěvnosti několika trháků též oceněním patriotismu diváků k jejich oblíbenému kinu a vyjádřením jejich potřeby kulturního vyžití. Absolutní primát patří filmu Mimoni, na druhém místě se umístila pohádka Tajemství staré bambitky 2, která pomohla nastartovat opětovné chození do kina. Třetí místo bral snímek Avatar 2.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

„Na Avatara se stále chodí a doposud ho vidělo více než 4600 diváků, čímž by bral první místo. Příjemným překvapením je film Jeseníky – království horské divočiny, který se umístil v loňském roce na desátém místě. Po sečtení výsledků i s lednem, vystoupaly Jeseníky na šestou pozici, což nás velmi příjemně překvapilo,“ doplnil ředitel kina.