Mladá řidička jela po zasněžené silnici příliš rychle, pět lidí to odneslo zraněním

Foto: Policie ČR

KROMĚŘÍŽSKO – Pět zraněných a škoda za 400 tisíc korun, to je bilance včerejší nehody u Zdounek na Kroměřížsku. Podle policie za ni mohlo nejen zimní počasí, ale také příliš rychlá jízda.

Devatenáctiletá řidička jela krátce před desátou dopoledne od Zdounek na Zborovice. „Nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem, stavu a povaze komunikace, povětrnostním podmínkám a v pravotočivé zatáčce vjela do protisměru. Střetla se s vozidlem Ford Transit, který jel od Zborovic. V něm jeli kromě devětačtyřicetileté řidičky ještě dva cestující. V osobáku jela osmnáctiletá spolujezdkyně. Záchranáři převezli všech pět osob do Kroměřížské nemocnice k dalšímu vyšetření,“ popsala policejní mluvčí Barbora Balášová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Přivolaní policisté provedli u řidiček dechové zkoušky, které dopadly negativně. Škoda na Opelu je vyčíslena na 100 tisíc a na dodávce na 300 tisíc korun.

U havárie zasahovali také hasiči z Kroměříže. „Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Na závěr uklidili vozovku od střepů a úlomků,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje