Muž lstí vylákal z víc jak dvou desítek lidí téměř milion a půl korun

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz)

JINDŘICHŮV HRADEC – Kriminalisté v Jindřichově Hradci zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže. Ten se dopustil několika internetových podvodů. Nabízel totiž na různých internetových portálech provedení stavebních prací, k těm ale většinou nedošlo a nebo jen z části. Muž takto podvedl přes dvě desítky lidí a vylákal z nich téměř milion a půl korun.

Jak informovala policejní mluvčí Věra Mžiková, obviněný muž v úmyslu se obohatit nabízel na sociálních sítích a na internetových portálech nabídku stavebních prací. „Poškozeným osobám vystavoval zálohové faktury na provedení různých prací, které ale nikdy úplně nevykonal,“ uvedla mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

S podvedenými lidmi poté muž ještě nějaký čas komunikoval, ale pouze z důvodu oddálení realizace dohodnutých služeb. „V některých případech práce z menší části započal, nebo částečně dodal objednaný materiál. Vždy se ale jednalo o částečné splnění zakázky v neodpovídající hodnotě objednaného a zaplaceného zboží, či služby,“ vysvětlila Mžiková.

Muž takto podvedl nejméně třiadvacet lidí a způsobil škodu přesahující 1 400 000 korun. „Obviněný je stíhán na svobodě, v případě odsouzení mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.