Nedbalost při svařování zavinila požár. Škoda je za 2 miliony korun

foto: HZS Královéhradeckého kraje

HRADECKO – Uplynulou neděli krátce před polednem došlo ve Vinarech k zahoření garáže, která byla součástí rodinného domu. Na místo muselo přispěchat osm hasičských jednotek a zasahovat převážně v dýchacích přístrojích.

Po příjezdu hasičů na místo bylo viditelné, že se plameny rozšířily stropem do podkroví, zasažena byla větší část domu. „Místo zásahu bylo rozděleno na dva úseky, na hašení nasadily jednotky čtyři vodní proudy. Hasiči museli vynést mimo zasažený objekt větší množství nahromaděného materiálu a rozebírali konstrukce tak, aby mohli vyhledat i za pomoci termokamery případná skrytá ohniska,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Okolo půl třetí odpoledne byl požár lokalizován, před čtvrtou hodinou byla velitelem zásahu nahlášena úplná likvidace požáru. Místo bylo do večerních hodin pod dohledem dobrovolné jednotky.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a centrální stanice Hradec Králové a také dobrovolné jednotky Smidary, Nový Bydžov, Vinary, Hlušice, Skřivany, Králíky.