Nová čistička bude stát desítky milionů

Foto: Oficiální www města Dvůr Králové nad Labem

TRUTNOVSKO – Byla zahájena další rekonstrukce čističky odpadních vod, na úpravách se bude pracovat celý rok. Náklady se vyšplhají do desítek milionů korun, ne vše ale bude moci město pokrýt z vlastních zdrojů.

V lednu byla zahájena další fáze rekonstrukce čistírny odpadních vod ve Dvoře Králové nad Labem. Ta spočívá např. v modernizaci strojního zařízení nebo zefektivnění provozu. Investiční akce bude stát okolo jedenašedesáti milionů korun a měla by být hotová do konce letošního roku. Část výdajů by mohly pokrýt finance z operačního programu životního prostředí, zbytek úvěr a vlastní zdroje. „Modernizované a technologické zařízení a nové doprovodné stavební objekty jednak prodlouží životnost již morálně a fyzicky opotřebovaného zařízení, a jednak zlepší kvalitu vypouštěné odpadní vody takovým způsobem, že čistírna bude schopna plnit veškeré koncentrační limity dané nařízením vlády, a v neposlední řadě zásadně zefektivní celý proces čištění odpadních vod,“ dodává za Městské vodovody a kanalizace DKnL Petr Mrázek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.