Salon republiky bude mít nový územní plán

Foto: Jan Šimek

HRADEC KRÁLOVÉ – Tvorba územního plánu probíhá již řadu let, není to u velkých měst rozhodně výjimkou. Nyní se ale blýská na lepší časy. Záleží však, kolik námitek bude ze strany veřejnosti.

Tvorba územního plánu probíhá již přes dvanáct let, v posledních měsících se ale královéhradecká metropole přiblížila k jeho vydání. Pokud vše půjde podle plánu, mohlo by mít město nový územní plán do dvou let. Ten přinese možnost rozvoje jak dopravní, tak technické infrastruktury, občanské vybavenosti a zohlední i ochranu přírody, především v chráněných lokalitách. „Je spousta vlivů, které pořízení územního plánu ovlivňují. Je to veřejnost, která v dosavadním procesu uplatnila více něž 1800 podání, které pořizovatel vyhodnotil. Dále pak stanoviska dotčených orgánů, která uplatňují z hlediska veřejných zájmů, se kterými se také musel pořizovatel vypořádat. Výraznou roli v celém procesu tvorby územního plánu hraje také samospráva města a její rozhodování,“ dodává za město Adam Záruba.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.