Dva násilníci z Třebíčska si musí hledat nové bydlení. Policisté je vykázali

Ilustrační foto

TŘEBÍČ – Vykázáním ze společného obydlí skončily dva případy domácího násilí na Třebíčsku. Muž z Jemnicka putoval po napadení partnerky na záchytku, u agresora z Třebíče byla dechová zkouška negativní. Podle mluvčí policie Jany Kroutilové se oba muži dopouštěli násilí opakovaně, se vzrůstající agresivitou.

První incident se odehrál v pátek 20. ledna po páté hodině večer v obci na Jemnicku. „Muž ženu slovně i fyzicky napadal, byl opilý a agresivní. Policisté ho zajistili, odmítal spolupracovat a uposlechnout výzvy. Muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ informovala mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

K druhému případu vyjížděla policie v neděli 22. ledna před půlnocí. „V bytovém domě v Třebíči muž slovně i fyzicky napadal svoji partnerku, která před ním musela utéct a ukrýt se. Zranění, které by si vyžádalo lékařské ošetření, žena neměla,“ dodala mluvčí.

Vzhledem k opakovanému násilnickému chování obou mužů rozhodli policisté o jejich vykázaní ze společného bydlení. Oba násilníci jsou navíc podezřelí ze spáchání přestupku proti občanskému soužití a proti veřejnému pořádku.